Kapcsolat: +36 70 507 42 42 - gergelyrobi@gmail.com

Néha engem is meglep az a 40 év, amit magam mögött tudhatok a művészi pályán. Ezek az évtizedek nem csak nagy mértékben meghatározzák színészi mivoltomat, hanem összességében engem, önmagamat is jelentenek. Mindazt, amivé váltam a rengeteg tapasztalat által. Öröm és kihívás is belefért ezekbe az évekbe. Számtalan siker, amit persze nem egyedül hoztam létre, hanem színész társaimmal és avval a nagyszerű stábbal, aki segítette egy-egy produkció létrejöttét.

Gergely Theáter bemutatkozás - csoportkép Rosario Gallival

Alessandro Capone - Rosario Galli: Nő a tét című olasz vígjáték stábja (2019)
A képen a szerző - Rosario Galli

Sokat kellett tanulnom önmagamról, a színház csinálásról és az emberekről ahhoz, hogy amikor eljött életem egyik legfontosabb pillanata, akkor legyen bennem kurázsi, bátorság, mersz ahhoz, hogy saját színházat hozzak létre. Így jött létre a Gergely Theáter, ami immáron több, mint 10 éves létezésével igazolja, hogy Magyarországon igenis van helye egy utazó magánszínháznak.

Természetesen nem a Gergely Theáter az egyetlen magán színház az országban. Azonban egy kicsit eltér a többitől. Mi azt vállaltuk fel, hogy utazó színházként, helybe visszük az előadásainkat. A fővárosi előadások mellett számos város, kisebb és nagyobb település mondhatja el, hogy jártunk náluk. Elvittük hozzájuk a minőségi szórakoztatást. Oda is, ahol közel, s távol nincs színház épület, az ott élők csak akkor láthatnak színházi produkciókat, ha helybe viszik a művészek az élményt. Ezért olyan fontos számomra, hogy olyan előadásokat hozzak létre, amelyek alkalmasak különböző méretű és technikai adottságú terekben is teljes értékű élményt adni. Előadásaink minőségét számos ismert, és nagyszerű művész játéka biztosítja, akik nagy örömmel vesznek részt a Gergely Theáter utazó színházként felvállalt küldetésében.

Gergely Theáter bemutatkozás - Szécsi 75 emlékkoncert

Szécsi75 emlékkoncert - 2019

Az elmúlt évtizedben számos előadáson bizonyítottuk, hogy érdemesek vagyunk a közönség szeretetére. Ezért megerősödött a hitünk abban, hogy érdemes járni az országot. Külön öröm számunkra, hogy a határon túlról is rendszeresen kapunk meghívást. Hiszen a határon túl élő magyar közönség számára, talán még lélekemelőbb élmény magyar nyelvű előadásokkal találkozni.

Hitvallásunk a játék örömének megmutatása. Az, hogy a kikapcsolódás, a felhőtlen szórakozás feltölti az emberek néha lemerülőben lévő energia celláit. A jó élményekkel történő gazdagodás mindig energiaforrás. A színház varázsa igazi varázslat. Talán ezért is maradt fenn a színjátszás olyan töretlenül átívelve korokat, bennük nehezebb időket, háborúkat is túlélve. Irodalmi alkotásokon keresztül időről, időre felvetve létkérdéseket. A színház keretét használva, művészi magasságba emelve a kor-rajzokat. Ezáltal segítve az embereknek, hogy megismerjék, megértsék az élet számtalan kérdését.

A Gergely Theáter elsősorban vígjátékok, zenés darabok, élménydús koncertek eszközével hozza létre a pillanat varázsát. Nem titkolt célunk, hogy önfeledt nevetéssel, kacagtató, ugyanakkor izgalmakat is tartogató előadásokkal járuljunk hozzá a mindennapokhoz. Ezekből az előadásokból sem hiányoznak az élet fontos kérdései. Az emberi kapcsolatok gyakran összekuszálódó szálainak kibogozása, és persze a megoldási lehetőségek forrásai is nyomon követhetőek estéről estére.

Gergely Theáter bemutatkozás - Lángos és Palacsinta plakát

A gyermekekre is gondolunk. Mese előadásaink, gyermek musical koncertünk nekik szól. Hisszük, hogy a családi kikapcsolódás, a közös élmények nem csak a következő, színházat kedvelő generációt képesek „felnevelni”. A színházi élmény a fiataloknak is megmutatja, miért érdemes átélni ezeket az alkalmakat. A szabadidő hasznos eltöltése, a minőségi szórakozás, a színház semmihez sem hasonlítható erőteljes kifejezési módja, a különböző korosztályok, generációk közös kikapcsolódása olyan közösségformáló erő, amit nagyon ritkán fogalmaznak meg, öntenek szavakba. Ugyanakkor a közös téma, az élmények egymással való megosztása, az emberi érzelmek „kockázatmentes” megélése hatalmas közösségformáló erő. Ami a mai, néha rideg és egymástól eltávolító folyamatokat képes lehet megváltoztatni. Akár úgy is, hogy a közösségi médiában újságolják el egymásnak és a „nagyvilágnak”, miért szerettek, miért élveztek egy-egy előadást. Ezért boldogan megyünk el iskolákba is ezekkel az előadásokkal, koncertekkel.

Gergely Theáter bemutatkozás - Mesedalok plakát

Sok szeretettel hívjuk Önöket, osszák meg velünk ezeket a színházi élményeket. Kövessék műsornaptárunkat, tiszteljenek meg bennünket részvételükkel.

Önökhöz is szívesen visszük el gyermek és felnőtt előadásainkat. Vegyék fel velünk a kapcsolatot, keressünk megfelelő időpontot. Élvezzük együtt a színjátszásban rejlő titkot, ami valóban szebbé teheti a néha szürke hétköznapokat, élménnyel színesítheti meg az ünnepnapokat.

Gergely Róbert
igazgató